Funkens farmor

 

Think (about it) med Lyn Collins(a.k.a. the grandmother of funk) hör till de mest samplade låtarna som James Brown producerat. Likt Amen-breaket så har think-breaket inte bara format de musikstilar där den samplats mest frekvent(Hip House, jungle, Hip Hop m.m.) utan också användits så flitigt att den bidragit till att skapa egna genrer. dansmusik genren Bmore är idag närmast synonymt med think-breaket. Även om man, precis som med jungle, kan skapa Bmore utan att använda sig av det break som starkast associeras till den. 

Go on girl av Roxanne Shante(producerad av Marley Marl) Är enligt wikipedia den första låt som samplade Think about it.

Fler låtar som samplat Think about it:

Rob base & DJ EZ – It takes two 

U.M.C.’s – Never Never Land

DJ Fast Eddie – Yo yo get funky

Nirvana – Smells like teen spirit(DJ Punish B-more mashup)

Squarepusher – come on my selektor

4 Responses to “Funkens farmor”

 1. Mr WordPress Says:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

 2. Anders Bohlin Says:

  Haha, härligt att se vad mycket man kan göra med en liten snutt musik. Förutom Lyn Collins original (som jag förstås gillar bäst eftersom jag är en stofil) så är nog mashup:en med Smell Like Teen Spirit favoriten. Schysst WordPress-tema förresten!

 3. admin Says:

  Ja Nirvana mashen är verkligen en dänga. Inte klokt vad producenter skämmer bort DJ’s genom att göra såna mashups och sen lägga upp dom för gratis nedladdning. 🙂 Kul med Bmore musik överhuvudtaget, tycker det i regel låter som ett salsa-tåg som hamnat i ibiza typ. 😉

 4. Breakbeatbloggen» Blog Archive » Crush on you – en hook att älska Says:

  […] Observanta lyssnare märkte att think breaket också användes i get in the […]