Motowns Eddie Meduza

Känsliga lyssnare varnas

Blowflys alter ego livnärde sig på att skriva sockersöta R&B-låtar åt grupper som KC and the Sunshine band. På fritiden ventilerade han sig genom att sjunga sina fräcka visor för vänner och bekanta. När han 1971 skapade sin pseudonym Blowfly. Musiken fick han ge ut själv då inget skivbolag ville trycka ett album med så många svordomar och så mycket obsceniteter som hans. Hans låt Rap dirty anses av  en del vara den första rap-låten. Och hans humor inspirerade bland andra 2 live crew. Låten sesame street har ett tight, detaljrikt och muntert trumbreak som har samplats flitigt inom jungle och drum and base.

Blowfly är idag signad till Jello Biafras label Alternative tentacles och livnär sig uteslutande på att skriva och sjunga fräcka visor. Betyder det att han nu kanske i hemlighet istället skriver sockersöta R&B låtar?

Deep Blue – Helicopter. Byggd kring en timestretchad och uppklippt sampling från Blowflys Sesame Street:

2 Responses to “Motowns Eddie Meduza”

  1. Linn Says:

    Snygg blogg Erik!

  2. admin Says:

    Skoj! tack tack. 🙂