Electro för Kurdistan


”Electro för Kurdistan” är en stödskiva där alla pengar går till läkarvolontärer från Svenska Kurdiska Läkarsällskapet (KLS) som hjälper flyktingar från Kobane och Shingal.

När Jätten (eller Erik Emanuelsson som han också kallas) började att komponera albumet fanns det inte någon tanke om att det skulle bli en stödskiva. ”Jag kände att albumet var så pass bra och tillgängligt att jag faktiskt kunde förvänta mig att folk skulle vara villiga att betala för det” säger Jätten, som oftast inte tar betalt för sina låtar. ”Men de föredömliga samhällen som nu hotas av Islamska Statens framfart inspirerade mig att istället samla in pengar till KLS”.
Albumet började som en instrumental hommage till Kraftwerk men kom att blandas upp med min inre bild av ett framtida självständigt Kurdistan”.
När jätten var liten så gillade han att ligga på en madrass och lyssna på tvättmaskinen. Han började göra elektronisk musik i början av 90talet och har sen dess uppträtt som improvisationsmusiker och discjockey på många klubbar och festivaler runtom i Skandinavien. Jätten driver själv skivbolaget Basbotten som nu släpper ”Electro för Kurdistan” globalt på sin bandcamp.

https://youtu.be/YU-J3iGgvKI
https://youtu.be/WZyYzJsjSKE

Comments are closed.