Vasaru – Gerundium/Städerna på slätten

https://www.youtube.com/watch?v=hpLFwdx7-_0
https://www.youtube.com/watch?v=KD7OgiIe7Wk


Det här är Vasarus andra släpp som soloartist. Liksom den förra Ep:n “Sundsvall tror inte på tårar” (2014) är alla låtar producerade, skrivna och framförda av Vasaru med co production av Jätten (Mixning, mastring och remix), Gerundium​ är en verbform som [/soundcloud]
Det här är Vasarus andra släpp som soloartist. Liksom den förra Ep:n “Sundsvall tror inte på tårar” (2014) är alla låtar producerade, skrivna och framförda av Vasaru med co production av Jätten (Mixning, mastring och remix).

Gerundium​ är en verbform som uttrycker pågående form. Den känns igen i engelskans “walking” eller spanskans “corriendo”. När Vasaru studerade tibetansk buddhism i Spanien stötte han på konceptet “Ser un gerundio” eller “Var ett gerundium”. Den åldrade laman sammanfattade sin undervisning med den lärdomen, och den satte sig i den svenske konstnärens minne. Var pågående, eller minns att du är pågående. För inget är permanent, inte ens mormors lockar.

Städerna på slätten​ eller “Sodom och Gomorra” som den hette som arbetsnamn är en betraktelse över människans olika former av jag. Vi är alla både djävlar och änglar. Det är inte förrän vi har sammanfört de båda som vi kan se vår fullständiga natur. Om man är intresserad av att göra en sådan resa är en ledtråd att miljön vi befinner oss i reflekterar vilka vi är för stunden. Därför menar Vasaru att det är viktigt att ibland lämna samhällena och blicka ut över slätterna där städerna byggdes. Det är människans riktiga hem. Ett öde landskap

Så håll till godo. Vasaru är med er, kära vänner, liksom SP303:an är med honom!
(“Samplern är människans bästa vän” – som Madlib aldrig sa).

/ Vasaru

Comments are closed.